hamis marcipános süti

Holnapután lesz a kislányom névnapja, és ezt a sütit fogja vinni az oviba. Már ma elkészítettük, mert kell neki 1-2 nap, hogy a rajta lévő krém elérje a kívánt állagot. Ez a tulajdonsága direkt jó ilyen esetben, amikor aznap - hacsak nem kelsz fel hajnalok hajnalán - frissen esélytelen elkészíteni a desszertet.

Hozzávalók: 
A tésztához: 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 4 tojássárgája, 2 ek. tejföl, 3 ek. kakaópor, 10 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 tojásfehérje.
A töltelékhez: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 25 dkg gríz, 2 ek. víz, 1 mandulaaroma.
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé (tortabevonó), 3 ek. étolaj, vagy csokoládémáz.

Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, utoljára a tojások felvert kemény habját adjuk hozzá, majd közepes, kivajazott, kilisztezett tepsiben mérsékelt tűzön kb. 20 percig sütjük.
A töltelékhez szükséges margarint a porcukorral feltesszük melegedni. Amikor serceg, beletesszük a grízt és a vizet, majd állandó keverés mellett újra felrottyantjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a mandulaaromát, majd teljesen kihűtjük. Hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
Ha kihűlt a krém, a tészta tetejére kenjük, majd elkészítjük a csokoládémázat és azt is rákenjük. Fogyasztás előtt 1-2 nappal el kell készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...