póni parti

Hamarosan születésnapja lesz a kislányomnak és azt találtam ki, hogy mivel imádja a lovakat, pónikat, a kis ovis barátnőinek pony party-t rendezünk. Az Interneten gyűjtöttem hozzá inspirációt, ötleteket, amiket megosztok veletek. Szóval, először is kell találni egy lovardát. Én szétnéztem a környékünkön, és több lovardát is találtam, amelyik vállalja szülinapi bulik lebonyolítását, vagy csak helyet biztosít ehhez. Volt olyan, ahol "ceremóniamester" is rendelkezésre áll, ami azért jó, mert akkor ő találja ki és vezényli le a különféle játékokat és programpontokat, amelyek között minden helyen szerepel természetesen a pónilovaglás és több helyen láttam lovaskocsikázást. Van, ahol vállalják a díszítést is és némi harapnivalót, máshol ezeket egyénileg kell megoldani. A lényeg, hogy a hely adott egy jó bulihoz, amit - ha már póni parti - érdemes a póni téma köré szervezni.

A meghívó

Természetesen lovasnak, vagy pónisnak, "My little pony"-snak kell lenni, amire rengeteg lehetőséget találtam, amikhez hasonlót mi is tudunk kreálni, vagy ezeket kis képszerkesztési ismeretekkel magunkra szabni. Természetesen készen is lehet ilyeneket vásárolni. A kedvenceim ezek voltak, de bármilyen lovas, pónis kép felhasználásával el lehet hasonlókat készíteni.


A díszítés

Ha már póni parti, a díszítés, terítékek is legyenek pónisak. Erre szintén rengeteg lehetőség van, lehet kapni pl. póni mintás műanyag poharakat, szalvétákat, terítőket. Lehet a poharakat lovas matricával és névvel ellátni, vagy lovat formázó papírral díszített szívószálat tenni a poharakba. Lehet lesúlyozott lufikkal is díszíteni az asztalt, amik közül az egyik lehet egy ló formájú. Fel lehet ezen kívül szerintem a patkó formát is használni díszítésre, vagy bármit, ami még lovas témában az eszünkbe jut, vagy ami elég giccses egy rózsaszín lánybulihoz.


Vendégváró falatok

A díszítést tovább emelhetik az asztalra kikészített, szintén lovas témájú vendégváró falatok, sütemények, nassolni valók. Lehet kis szendvicskatonákat készíteni, a fenti lovakkal díszített fogpiszkálókra szúrva, lehet - hogy valami egészséges is legyen az asztalon - akár a lovak számára kedves falatokat: alma és répa szeleteket is feltenni, amit aztán a lovakkal is megoszthatnak a gyerekek. És lehet mindenféle lovas muffin papírban megsütött muffint, vagy valamilyen lovas vagy patkós díszítéssel ellátott süteményt is az asztalra tenni. Nekem van ló alakú kiszúróm, úgyhogy ló formájú kekszet mindenképpen fogok készíteni, és természetesen a tündértortákat (amit a receptjeim között megtaláltok) is elkészítem.


Programok

Lehet azzal kezdeni, hogy kicsit kicsinosítjuk a bulihoz a lányokat. Erre a lenti ötletet találtam a következő oldalon: http://www.beeinourbonnet.com/2009/10/pretty-pony-party.html. A pónis frizurát aztán fel lehet dobni még egy kis arcfestéssel - ha van hozzá tehetségünk - mert azt a lányok imádják.


Mindenki feldíszítheti ezen kívül pl. a saját poharát matricával, egyebekkel, lehet a nyakukba kis névtáblát akasztani, amit szintén feldíszíthetnek mindenféle csillogó-villogó dísszel, vagy kis kitűzőt, nyakláncot készíteni.
Ahhoz képest, hogy milyen lehetőségek vannak a lovardában, be lehet iktatni a programba a pónilovaglást, fotózással egybekötve, ha van rá lehetőség, lovaskocsikázást, az istállók megnézését, esetleg - ha engedik - a lovak megkínálását a hozott répával, almával, illetve ha vannak más állatok is, akkor azoknak a megnézését. Esetenként van játszótér, ahol szintén eljátszhatnak a gyerekek. Ha feltalálják magukat, nem is kell túlszervezni a dolgokat, hagyni kell, hadd legyenek szabadon.
Ha viszont egy kicsit "bepunnyad" a buli, akkor különféle játékokat lehet játszani, ami lehet akármi is (pl. székfoglaló, zsákfutás vagy amit éppen koruknak megfelelően szívesen játszanak a gyerekek), de ha lovasban gondolkodunk, akkor lehet pl. lóversenyt rendezni felfújható ugráló lovakkal (ebből nekünk is van kettő), vagy ha valaki nagyon ráér, készíthető zokniból és seprűnyélből is "ló" (ld. lent), vagy lehet úgy is versenyt futni, hogy ketten összeállnak egy lóvá (egyik elől, másik előre hajolva fogja a derekét). Ne maradjon el a díj és díjátadó sem!


Bár nem olcsón, de már nálunk is lehet kapni pinata-kat, természetesen ló formájút is, ami szintén jó buli a gyerekeknek, bár gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom.

A torta

A buli fénypontja természetesen a torta, amit megelőzhet az ajándékok ünnepélyes átadása és kibontása. A torta mindenképpen legyen lovas ihletésű, én ilyeneket találtam, ha bonyolultabban gondolkodunk, vagy cukrászra bízzuk.


Egyszerűbben is megoldható, ha csak egy sima tortát sütünk, esetleg rózsaszín bevonattal és arra teszünk egy "My little pony"-s marcipán lapot, vagy marcipán póni figurákat. Vagy az Ikeában lehet kapni ilyen ló tortaformát, amit aztán szépen megtölthetünk, bevonhatunk és feldíszíthetünk valamivel.

A személyes kedvencem viszont ez a szivárvány torta (1. és 3. kép), amit kívülről teljesen fehérnek szoktak hagyni, de ha pónis bulira készíteném, én valami kis visszafogott pónit tennék rá kívülről is. Tetszik kívülről ez a középső torta is, úgyhogy valószínű, hogy a kettő kombinációját fogom megpróbálni megsütni.


Remélem sikerült elég inspirációt adnom egy igazi póni partihoz, és a miénk is jól fog sikerülni!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...